Правилно ли съхранявате автомобилните си гуми?

Ако имате гараж или мазе, отговорът е лесен
11 ное 2019 17:45, Нели Христова
8
Правилно ли съхранявате автомобилните си гуми?

Ползването на два различни комплекта гуми за зимата и лятото е най-разумната политика за шофьорите в страна с климат като българския.

Но то води със себе си и един понякога досаден въпрос: какво да правим с четирите гуми, които не ползваме в момента и как най-правилно да ги съхраняваме.

Още по темата

 
Ако имате гараж или мазе, отговорът е лесен. Ако не, повечето центрове за гуми ще ви предложат така наречения хотел - тоест те да складират гумите ви срещу такса от 40-50 лева на сезон. Но дори и те понякога допускат сериозни грешки при съхранението.

Най-важното условие, което повечето хора пропускат, е гумите да не се подреждат легнали една върху друга. Знаем, че така изглежда най-интуитивно и естествено. Но всъщност гумите са доста тежки, дори и когато са без джанти. Даже една много износена и нископрофилна 17-ка като тази във видеото удря 8 килограма на кантара. Двайсетцолова с по-висок борд може да тежи и 15 килограма.

Това означава, че като струпате гумите една върху друга, върху най-долната се стоварва теглото на две пълни каси с бира. Умножете го по няколко месеца и резултатът е непоправима деформация.

Най-добре е гумите да се съхраняват висящи от тавана или вертикално наредени на подобни стендове - не е лошо също от време на време да ги завъртате малко, за да не пада тежестта върху една и съща точка.

Как правилно да съхранявате си гумите си четете на сайта на Аутомедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Разбирача преди 4 години
Аз храна за децата не купувам и апартамент не плащам.Живеем в колата.А гумите само от бай скъпите
6
0
 
5
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
До ЗагриженТака държиш летните, нали?!Аз държа зимните в хладилника, а храната за децата държа на терасата лятото.
5
1
 
11
 
! Отговори
Загрижен преди 4 години
На леглото в спялнята си ги държа, завити с пухени завивки и с климатик на 20 градуса целогодишно. Аз спя в мазето.
4
4
 
8
 
! Отговори
сандо преди 4 години
Кат сложа 4 летни гуми за 3 - 4 години изгарят от слънцето и се напукват, тоест вече са за хвърляне, а половината грайфер още стои, щот минавам не повече от 10 хил/км на година. Споделих това с майстора в центъра за гуми и той ми посъветва да карам целогодишно само със зимни гуми, щот били направени от еластичен и здрав каучук и няма да се напукат поне 7 - 8 г, а и не се разбива ходовата част на автомобила. Така и направих преди 3 години и гумите стоят като нови, без пукнатина по тях.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
големи философи сте все наякои псевдо специалист се изхожда по дадена тема когато е кадърна гумата и както ида я сложиш си остава кадърна стига сте слушали глупости наслушах ме се достатъчно за 30 години от пишман политиците сега и вас ли ще слушаме
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютни глупости....да ги *** в гумите .....карам едни 195/15 със снежинка отстрани вече 12 години....пет пътк ходих до Холандия к обиколих цяла европа от португалия до москва...мера ги с шублера и ми показва - 6мм грайфер ....колата е сааб би турбо 360 коня бензин инжекция....не помна ама май минах с тях около 300000 км.....времд да си купувам нови ама ще ги всема ог Холандия напролет когато по е посетя кукенхоф край амстердам където са семействата на децата ми .....
1
0
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Когато са с джанти ,то се съхраняват хоризонтално(легнали една върху ддруга-автора),когато са без джанти ,вертикално(стоят).Аз тъй зная,но автора видимо е информиран повече и това разказва....!

Спонсорирани публикации